Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατών

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατών συμμετείχε στη συνέλευση πολιτών ενάντια στο υδροηλεκτρικό φράγμα του Καλαμά στη θέση Αβαρίτσα, που έγινε στις 16 Μαρτίου στο Παλαιοχώρι ,κατέθεσε τις απόψεις της και συνυπέγραψε μέσω εκπροσώπου της το κάτωθι ψήφισμα.
Οι συγκεντρωμένοι σήμερα 16/3/2014, στο Παλιοχώρι Φιλιατών, ανταποκρινόμαστε σε πρόσκληση των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Γολάς και Παλαιοχωρίου του Δήμου Φιλιατών, για να αποφασίσουμε τις παραπέρα ενέργειές μας στο ζήτημα της κατασκευής Υδροηλεκτρικού έργου (ΥΗΕ) στον Καλαμά στην περιοχή μας.
1. Διακηρύσσουμε για μια ακόμη φορά την αταλάντευτη απόφασή μας να υπερασπιστούμε την ποιότητα της ζωής μας, αντιστεκόμενοι στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και στην ακύρωση αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής μας.
2. Λέμε «ΟΧΙ» στην τυχοδιωκτική αντίληψη εκμετάλλευσης του Καλαμά, λέμε «ΟΧΙ» στην διαστρέβλωση της έννοιας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και της αειφορικότητας, λέμε «ΟΧΙ» στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας από την διορισμένη εκπρόσωπο της κυβέρνησης, ως ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας.
3. Λέμε «ΝΑΙ» στην υλοποίηση έργων ΑΠΕ, όπως πραγματικά μικρών ΥΗΕ, μετά από συνολική, οικολογική θεώρηση του Καλαμά και σωστό σχεδιασμό των εγκαταστάσεων, με ουσιαστική αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας και διασφάλιση πραγματικών οικονομικών ωφελειών για την τοπική κοινωνία και το δημόσιο συμφέρον.
4. Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας, μαζί και περιφρόνηση για την στάση και τις ενέργειες της Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας και των υπηρεσιακών συνεργατών της και τους καλούμε να ανακαλέσουν την σχετική ΑΕΠΟ
5. Δηλώνουμε ότι, αν δεν ανακληθεί η ΑΕΠΟ, θα κλιμακώσουμε τις ενέργειες μας καθώς και ότι μετά την προσδοκώμενη δικαστική μας δικαίωση, δεν θα χαριστούμε σε κανέναν για τις αστικές ευθύνες που ανέλαβε με τις πράξεις του.
6. Θεωρούμε θετική την στάση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φιλιατών για την στήριξή του.
7. Καλούμε όλους τους συμπολίτες, που νοιάζονται για τον Καλαμά, σε συσπείρωση και εγρήγορση και σε συνεργασία με τα κινήματα συμπολιτών για τα άλλα ποτάμια της Ηπείρου.
8. Αναδεικνύουμε Συντονιστική Επιτροπή που θα αναλάβει την υπόθεση της καλύτερης ενημέρωσης και οργάνωσης του κόσμου της ευρύτερης περιοχής, με στόχο την αγωνιστική του κινητοποίηση για την αποτροπή του καταστροφικού αυτού έργου για το περιβάλλον και την ζωή των κατοίκων της περιοχής.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s