Σύλλογος Σκιαδιατών Αθήνας

10339669_800480683381906_5039610797230111368_n
Το γλέντησαν Ηπειρώτικα, Λακκασουλιώτικα και παραδοσιακά, την Κυριακή 17 Μαϊου 2015, το μεσημέρι, στη Φλόγα στην Βαρυμπόμπη, οι απόδημοι Σκιαδιώτες της Αττικής, αλλά και οι φίλοι του Σκιαδά Πρέβεζας, στο αντάμωμα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Σκιαδιατών Αθήνας.
Από νωρίς το πρωί, άρχισαν να συγκεντρώνονται στον διαμορφωμένο για την εκδήλωση χώρο, βοηθούντος και του καλοκαιρινού καιρού, έτσι ώστε η προσέλευση να ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Τον χώρο τον είχαν διαμορφώσει κατάλληλα τα μέλη του νεοεκλεγμένου Δ.Σ. του Συλλόγου Σκιαδιωτών , με επικεφαλής τον Πρόεδρο Απόστολο Σούρδη και τον για πολλά χρόνια Κώστα Ντίμερη, έτσι ώστε να λάβουν συγγχαρητήρια από τους παρευρισμόμενους, για την διαμορφωθείσα υποδομή και το άρτιο της εκδήλωσης.
Στο αντάμωμα έδωσε το παρών, τριμελής αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γιώργο Δόση, τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή και τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Ζηκόπουλο. Σύσσωμο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αποδήμων Λάκκας Σουλίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Βαγγέλη Παππά, την Αντιπρόεδρο Ελένη Τσεκούρα και τον Γενικό Γραμματέα Σωτήρη Γιώτη. Ακόμη παρέστει αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ηπειρωτών Λαυρεωτικής με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μανώλη Λαμπρίρη, αντιπροσωπεία της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών, με επικεφαλής την Πρόεδρο Μελπομένη Καράλη, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ηπειρωτών Παιανίας με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο Κώστα Οικονόμου, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ρωμανιωτών Θοδωρής Τζαρτζούλης, ο Πρόεδρος της Αδελφότητα Ρευματιωτών Πρέβεζας συγγραφέας Βασίλης Ζάχος, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ασσιωτών Πρέβεζας Βαγγέλη Θεοδώρου, αντιπροσωπεία της Αδελφότητας Σεριζιανιωτών Λάκκας Σουλίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Σωτήρη Γιώτη, αντιπροσωπείες από τις Αδελφότητες Αλεποχωρίου Μπότσαρη, Πολυστάφυλλου Πρέβεζας, Βαθυπεδιωτών Ιωαννίνων, Μπεστιάς Λάκκας Σουλιού, Αχλαδέας και Παλαιοχωρίου Μπότσαρη, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πεντέλης-Μελισσίων και στέλεχος της Ηπειρωτικής Αποδημίας Λευτέρης Κιτσούλης από το Πολυστάφυλο Πρέβεζας, ο Πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου »Φίλοι του Σουλίου» Γιάννης Μπανίκας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων του Δήμου Αχαρνών, ο Δήμαρχος του οποίου προσέφερε ευγενώς τον χώρο για την εκδήλωση, καθώς και τραπεζοκαθίσματα για χρήση.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση και χαιρετισμούς των νεοεκλεγμένων μελών του Δ.Σ του Συλλόγου Σκιαδιωτών Πρέβεζας, του Προέδρου Απόστολου Σούρδη, του Αντιπροέδρου Βαγγέλη Δημόπουλου, της Γενικής Γραμματέας Σπυριδούλας Ζαφείρη και του Ταμία Βασίλη Φώτη, που αναφέρθηκαν για τον προγραματισμό των δράσεων του Συλλόγου για την επόμενη περίοδο. Χαιρετισμούς απήυθυναν ακόμη, ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Δόσης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιάς Αποδήμων Λάκκας Σουλίου Βαγγέλης Παππάς.
Ακολούθησε παράσταση ηπειρώτικων χορών από το Χορευτικό της Ομοσπονδίας Αποδήμων Λάκκας Σουλίου. Με την ολοκλήρωση της χορευτικής παράστασης, άρχισε το γλέντι και ο χορός, που διήρκησε μέχρι αργά το απόγευμα. Χόρεψαν όλοι με την ψυχή τους, υπό τους ήχους της κομπανίας της αρχόντισσας του ηπειρώτικου τραγουδιού Παγώνας Αθανασίου-Χαλκιά, που τραγούδησε και ικανοποίησε τις επιθυμίες όλων που χόρεψαν.
Την εκδήλωση μαγνητοσκόπησε η εκπομπή »Κοντά στην παράδοση» του Παντελή Σούλη, που μεταδίδεται από το τηλεοπτικό κανάλι ΑRT και αναμεταδίδεται από πολλά άλλα, της Αττικής και της επαρχίας.
Αξίζουν θερμά συγγχαρητήρια στον Σύλλογο Σκιαδιωτών Πρέβεζας, για το άρτιο της εκδήλωσης και σε όσους συνέδραμαν γι΄ αυτό. Και του χρόνου
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s