Συνάντηση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με τους Ηπειρώτες Βουλευτές

pan

Με πρωτοβουλία του ΔΣ της ΠΣΕ και μετά από πρόσκληση σε όλους τους Βουλευτές της Ηπείρου καθώς και όσους κατάγονται από αυτήν, έγινε συνάντηση την Τετάρτη 17/6/2015 στην έδρα της ΠΣΕ, στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ στην Αθήνα, στην οποία παρευρέθηκαν οι Γιάννης Μπαλάφας Αντιπρόεδρος Βουλής ΣΥΡΙΖΑ ΑΘΗΝΑ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου Ν.Δ. ΑΘΗΝΑ, Γιάννης Στέφος ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ , Μερόπη Τζούφη ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, Όλγα Γεροβασίλη ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΤΑ, Βασίλης Τσίρκας ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΤΑ , Γιώργος Στύλιος Ν.Δ. ΑΡΤΑ, Μάριος Κάτσης ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ, Βασίλης Γιόγιακας Ν.Δ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ,. Ο Γιάννης Καραγιάννης ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ αντιπροσωπεύτηκε από συνεργάτη του γραφείου του και μηνύματα έστειλαν ο Χρήστος Κατσώτης ΚΚΕ Β ΑΘΗΝΑΣ που βρισκόταν σε επιτροπή της Βουλής, ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης ΣΥΡΙΖΑ που βρισκόταν στις Βρυξέλλες, ο Κώστας Τασούλας Ν.Δ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, Στέργιος Γιαννάκης Ν.Δ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ και Κώστας Μπάρκας ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ που απουσίασαν, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Τους Βουλευτές υποδέχθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΔΣ της με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΔΣ Γιώργο Δόση. Από το ΔΣ της ΠΣΕ ήταν παρόντες οι Αντιπρόεδροι Σωτήρης Κολιούσης, και Κώστας Κωνής, η Γεν .Γραμματέας Ελευθερία Σιαμέτη, ο Ταμίας Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος, ο Εφ. Πολιτισμού Αλέξανδρος Λαμπρίδης, ο Εφ. Πνευματικού Κέντρου Γιάννης Νάκης, ο Εφ. Δημοσίων Σχέσεων Κώστας Ζηκόπουλος, ο Αν. Ταμίας Χριστόφορος Τζαρτζούλης και τα μέλη: Γραμμένη Βαζούκη, Ηλέκτρα Κίκη, Μαρίνα Τζάκου. Επίσης παρευρέθηκαν οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Μουργάνας Θεσπρωτίας Ζωή Ντρούκα και Ραδοβυζινών Άρτας Γιώργος Κουρτέσας, καθώς και πολλοί πρόεδροι Αδελφοτήτων και συλλόγων.
Στη συζήτηση που ακολούθησε η οποία διεξήχθηκε σε πατριωτικό πνεύμα, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΠΣΕ αφού ευχαρίστησε τους Βουλευτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΣΕ, παρουσίασε τα βασικά σημεία της δράσης της Συνομοσπονδίας στον πολιτισμό, την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ηπείρου και των αποδήμων Ηπειρωτών και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα που απασχολούν έντονα τις Ηπειρωτικές αποδημικές οργανώσεις σήμερα σχετικά με τη φορολογική τους αντιμετώπιση ως οιονεί επιχειρήσεις, τη διοικητική αντιμετώπιση από την περιφέρεια και στο μεγάλο θέμα των κληροδοτημάτων. Τέλος εντόπισε ως μείζον ζήτημα τον οικονομικό στραγγαλισμό της ΠΣΕ με την παντελή έλλειψη επιχορηγήσεων.
Όλοι οι Βουλευτές τοποθετήθηκαν θετικά στην πρωτοβουλία της ΠΣΕ, εκτίμησαν την συνεισφορά του έργου της στον πολιτισμό, στα Ηπειρωτικά γενικότερα προβλήματα και αποδέχθηκαν την πρόταση του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Μπαλάφα να γίνονται οι συναντήσεις αυτές 2 φορές το χρόνο και να παρευρεθεί διακομματική αντιπροσωπεία Βουλευτών στην προγραμματισμένη συνάντηση της ΠΣΕ με την αν. υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη για τα θέματα της φορολογικής αντιμετώπισης των σωματείων. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα ζητήματα υγείας στην Ήπειρο όπου απουσιάζει σχεδόν ολοκληρωτικά οποιαδήποτε μορφή πρωτοβάθμιας δομής και όλα τα περιστατικά οδηγούνται στα νοσοκομεία. Οι Βουλευτές ομόθυμα βεβαίωσαν ότι θα στηρίξουν και ατομικά τα οικονομικά της ΠΣΕ και θα προσπαθήσουν να ενισχυθεί η ΠΣΕ από δημόσιες δομές και από ιδιώτες.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s