Προσέχουμε τι διαβάζουμε

τρεμοπουλος.jpg

Στο διαδίκτυο το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί ένα ρατσιστικό κείμενο με στόχο την αφέλεια των blogs που προχωράνε στην αναπαραγωγή του. Αναρτήθηκε αρχικά από τους γνωστούς νεοναζιστικούς κύκλους, κατά τη συνήθη λογική τους να ρίξουν λάσπη σε θεσμούς, οργανώσεις και πρόσωπα που ασχολούνται με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών.

Διάβασαν οι άνθρωποι τα ακαταλαβίστικα «ισότητα φύλων, έμφυλες ταυτότητες», είδαν και ότι είναι ανακατωμένος ο Τρεμόπουλος, ο Χριστόπουλος κι ο Θεοδωρίδης και σου λέει «το πιάσαμε το λαβράκι»!

Δηλαδή; Το γνωστό ξαναζεσταμένο φαγητό: Θέλουν να κάνουν τα παιδιά μας gay! Τρεχάτε χριστιανοί! Φυλάξτε τα παιδιά σας από τους ανθέλληνες στα υπουργεία και τις τρισκατάρατες ΜΚΟ!

Και γιατί όλα αυτά; Γιατί το Υπουργείο Παιδείας διοργανώνει μια εβδομάδα με θέμα «Σώμα και Ταυτότητα», σε συνεργασία με τη γνωστή ΜΚΟ «Αντιγόνη», που υλοποιεί εκπαιδευτικά εργαστήρια σε γυμνάσια της Θεσσαλονίκης, με έγκριση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Άρα όλοι τους είναι gay και συνοδοιπόροι…

Νοιάζονται μήπως οι χρυσαυγίτες και οι ιδεολογικοί τους φίλοι για να γίνουν προγράμματα που να προωθούν την ισότητα των φύλων στο σχολικό περιβάλλον; Επιθυμούν μήπως μια δημοκρατική κοινωνία, απαλλαγμένη από στερεότυπα και προκαταλήψεις; Τους ενδιαφέρει αν οι μαθητές κάνουν μπούλινγκ σε συμμαθητές τους που «μοιάζουν αλλιώς» ή ξεφεύγουν από τη λογική της μαγκιάς και της επιθετικότητας που κάποιοι πλασάρουν στα σχολεία; Καίγονται για να αντιμετωπιστεί η κοινωνική ανισότητα; Στηρίζουν τους μαθητές και τις μαθήτριες που θέλουν να διεκδικήσουν ίσα δικαιώματα, ανεξάρτητα από το φύλο ή άλλα στοιχεία ταυτότητας;

Ας κλείσουν τα αυτιά τους, λοιπόν, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να προωθηθεί η εκπαιδευτική ισότητα κατά φύλο. Σίγουρα, τα πιο ενδιαφέροντα γίνονται έξω από την τυπική εκπαίδευση. Η από καθέδρας διδασκαλία, η παπαγαλία, η διδαχή χωρίς διάλογο και βίωμα έχει πεθάνει –ή τουλάχιστον θα έπρεπε!

Κανείς δεν έχει να φοβηθεί αν οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετέχουν ενεργά, εκφράσουν ανοιχτά τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τη ζωή, ανταλλάξουν εμπειρίες και σκέψεις και, με τρόπους δημιουργικούς, καλλιεργήσουν κριτική συνείδηση στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Ή, μάλλον, υπάρχουν κάποιοι, που έχουν να φοβηθούν ότι θα αρχίσει να τρίζει το σάπιο οικοδόμημα τους, με τον δήθεν πατριωτισμό, το αντριλίκι, τα ξυρισμένα κεφάλια, τη τζάμπα μαγκιά απέναντι σε όσους διαφέρουν, τη βία και τη ζωή σε αγέλες. Η νεολαία δεν μπορεί να είναι έχει αυτό το μέλλον…

Γιάννης Βέλλης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s